Omgeving

De paardenstallen zijn gelegen op Abdijsite Herkenrode.  Wat ooit één van de eerste en vooral ook rijkste vrouwenabdijen van de Nederlanden was, is na een jarenlange restauratie en herbestemming omgevormd tot een levendige plek met voor ieder wat wils.

breed-inne-helsen3

Duik in de geschiedenis in het Belevingscentrum, flaneer door de prachtige Kruiden- en Inspiratietuin, kom tot rust in het nieuwe en unieke belevingskunstwerk van Hans Op de Beeck, drink een heerlijk abdijbier op het terras of laat je verrassen tijdens één van de evenementen.

De site vormt ook de ideale startplaats voor een fietstocht in en rond Hasselt. Je parkeert je wagen veilig op de gratis parking en zit onmiddellijk op het fietsroutenetwerk. Een fiets ter plaats huren, behoort ook tot de mogelijkheden.

Eerder een wandelaar? Op de site vertrekken vier uitgestippelde natuurwandelingen, van 1 km tot 6,5 km. Deze wandelingen voeren je langs hoogstamboomgaarden, vochtige graslanden, hagen, vijvers en de Tuyltermolen. Deze molen werd al in het begin van de 13de eeuw door de graaf van Loon geschonken aan de abdij.

In de stallingen zuid vond Uitgeverij Clavis, met de conceptwinkel en het educatief platform Willewete, onderdak. Het poortgebouw en de tiendschuur zijn intussen een vaste waarde voor privéfeesten en allerlei evenementen.

Wil je graag de abdij bezoeken onder begeleiding van een gids?
Neem dan zeker eens een kijkje op de pagina van Irene Bien en laat je (ver)leiden door de wereld van de cisterciënzers.

Bezoek, beleef en ontdek!